Jeg nærer en stor kærlighed til det sociale medie Instagram, hvor billeder udgør omdrejningspunktet. Jeg synes, det er enormt hyggeligt at følge med hos venner og bekendte, og det er ret inspirerende at følge diverse bog-dedikerede profiler, hvor litteraturkærlighed og -skønhed er i højsædet. 
 
Hvis I mangler litteratur i jeres Instagram-feed, kan jeg anbefale disse profiler:


togbogdk er en dansk instagramprofil, som – ligesom den også virkelig gode Subway Book Review – sætter fokus på læseglade pendlere. Siden består af små mini-anmeldelser eller kommentarer fra tilfældige passagerer om den bog, de læser, og det er altså virkelig hyggeligt! Desuden er redaktionen genial til at sætte kommentarerne i kontekst: 

“Siderne er ru og opskårne, og omslaget er gulnet i kanterne. Sarah Dixens eksemplar af romanen “Fiskerne”, skrevet af Hans Kirk i 1928, er langtfra nyt, og sådan kan Sarah godt lide det. Hun har købt bogen over nettet hos et antikvariat. “Det er jo selvfølgelig billigt at købe brugt, men jeg kan også godt lide det slidte look. Det ser pænt ud, når de står derhjemme på bogreolen.” Sarah er på vej til Hobro for at holde miniferie hos sin familie. Hun har taget “Fiskerne” med på togturen, fordi hun skal læse den til sit studie i Nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet. “Jeg er kun et par sider inde, men jeg håber, at det bliver godt!”. 

Readingbukowski er engelske Claires instagramprofil, og her lægger hun ikke kun billeder af bøger ud, men også billeder af de smukkeste steder i England. Hendes univers er rart og behageligt, og hendes kærlighed til klassisk litteratur er skøn! 
Screen shot fra ReadingBukowski Instagran

Litfix er, som navnet indikerer, stedet, hvor man kan få sig sit daglige fix litteratur. Det er danske Julie, som står bag profilen, og hun mestrer både sproget og kameraet til fulde(!), hvilket resulterer i en billedskøn, æstetisk skandi-minimalisme med dertilhørende spændende litteraturovervejelser. Julie har også en blog med samme navn, som også er et besøg værd! 
Screen shot fra Litfix instagram

Har du selv en bog-orienteret instagramprofil, som jeg skal kende? Eller kan du anbefale én? Så link det gerne i en kommentar hertil.