Life in London #1

10
London
I de næste fire måneder er min verden og hverdag vendt på hovedet. Selvom jeg havde planlagt, at det ikke skulle påvirke bloggen og dens indhold, har jeg allerede i dag erfaret, at det er mig umuligt. Bloggen er trods alt også en reflektion af mit liv og ikke kun en kredsen om bøger. 
 
Mens jeg skriver dette befinder jeg mig i en lille lejlighed på Finchley Road i London. Gadelarmen er så høj, at vi må hæve stemmerne for at tale sammen i stuen, men efter to dage er larmen allerede blevet til en summende baggrund. Lejligheden er hyggelig. Trægulvet brager og knirker, og vinduerne må være fra et andet århundrede, men her er alt, hvad vi har brug for. Om to uger skal vi have fundet et andet sted at bo, og jagten er sat i gang. 
 
Indtil da går vi lange ture i Londons gader og forundres over forskellene på de faldefærdige lejligheder, som er stablet tæt ovenpå hinanden som legoklodser og de palæ-store, søjlebeklædte huse med store mure og hegn omkring. Vi drikker øl i Camdens beer gardens og leder efter rugbrød, og samtidig forsøger vi ihærdigt at undgå at blive kørt over, når bilerne kommer drønene fra de mærkeligste retninger. Alt er godt her. 
 
Bøgerne er og bliver omdrejningspunktet her på domænet, men mens jeg er på udveksling vil bloggen også fungere delvist som en dagbog. Jeg håber, I har lyst til at rejse med. 

 


ENGLISH BELOW
___________________My life has recently been turned upside down, and while I always thought I wouldn’t let it interfere with my blog I’ve realised that it is impossible. My blog is also a reflection of my life and not just about books so it seems strange to not let this change appear here as well. 
 
As I write this I’m sitting in a small flat on Finchley Road in London. The noise from the street is so loud we have to raise our voices to talk, but after just two days it already seems to fade out in the background. The flat is cosy. The wooden floors are creaking and the windows are definitely from another century, but we’ve got everything we need. In two weeks we need to find another place to live and the hunt has begun.
 
Until then we’re going for long walks in the streets of London, marvelling over the difference between the tiny flats, that are stacked closely on top of each other like lego bricks and the huge, mansion-like houses with pillars and gates. We drink beer in the beer gardens in Camden while we are constantly looking for a place to buy rye bread. All the while we’re trying assiduously to not get killed in the traffic when the cars come from all the wrong directions. Life is good here!
 
Literature will still be the main topic, but while I’m on exchange my blog will also partly be a travel diary. I hope you’ll to join me. 

10 KOMMENTARER

 1. Ej, glæd dig og nyd din tid der, det vil blive nogle måneder du sent vil glemme. :)
  Kan stadig huske de måneder jeg læste derovre. Ser frem til at høre om alle dine eventyr.

 2. Åh, jeg var ellers bange for, at jeg havde spammet bloggen lidt for meget med det op til, men måske har jeg netop derfor alligevel fået holdt det på et minimum ;-)
  Jeg skal være her i fire måneder og studere på University College London. Det bliver så spændende! :D

 3. Mange tak! Det skal jeg nok gøre! Man glemmer tit virkelig at nyde det, man er i, og en ting er sikkert – tiden går så stærkt, at før man har set sig om, skal man hjem igen. Så tak for rådet!
  Vil meget gerne have tips og tricks til London/England fra en tidligere udvekslingstuderende, så du må meget gerne sende nogle i min retning, hvis du har lyst :-)

 4. Jeg glæder mig til at følge med! :)
  Jeg rejser selv til Irland på torsdag, hvor jeg skal studere fire måneder på University College Cork – så jeg klapper i mine små hænder over, at du opdaterer om din tid i London på bloggen. Det bliver sjovt at følge lidt med i din hverdag og dine oplevelser med at studere i udlandet, for der vil helt sikkert være mange ting, jeg kan nikke genkendende til :)

Comments are closed.