Tema #1: lister

2
Close-up af bogsider i en bog med lister
Det ligger til min familie at have en stor læselyst. På trods af at vi læser meget forskelligartede bøger, er det en kærlighed, jeg er glad for at kunne dele med dem. Der er da også flere romaner der går igen hos os alle og det er tydeligt, at vi påvirkes og inspireres af hinanden. Jeg er dybt afhængig af min families viden og indsigt i bøgernes verden.
For et par år siden var jeg på besøg hos min mormor og faldt over en lille notesbog. Indeni var der listet utallige bøger. Jeg snakkede med hende om det, og hun fortalte mig, hvordan hun de seneste år har nedskrevet alle bøger hun har læst. Jeg var straks bidt af idéen og begyndte på min egen lille notesbog. For hende fungerer det som et hjælpemiddel til at huske de bøger hun har læst, for mig fungerer det lidt anderledes. Jeg kan bladre år tilbage og mindes den nøjagtige stemning jeg var i, da jeg læste en bestemt bog. Udover overblikket det giver, er det en dejlig måde at mindes tider i selskab med gode bøger.

2 KOMMENTARER

  1. Hvor er det sjovt. Jeg gør det samme og har gjort det i utallige år. Min gamle notesbog er pakket væk, så kan ikke huske hvornår jeg startede, men har helt sikker været i folkeskolen, og det er jo ved at være nogle år tilbage (!). Selvom jeg nu har fået min blog, hvor jeg laver anmeldelser af alle bøger jeg læser, er jeg aldrig holdt op med også at notere det i min notesbog :)

Comments are closed.