Månedens gang: april

3

April har været en foranderlig måned. Jeg har haft dage fyldt med energi, gåpåmod og kreativitet og andre fyldt med dårskab og stress. Det konstante vejrskift har også udfordret min tålmodighed, og selvom jeg vil påstå, jeg er et meget fredeligt og tålmodigt menneske, så er der ikke noget, der hidser mig mere op end modvind. Måske med undtagelse af modvind OG hagl/regn/slud. På sådanne dage, når jeg skal kæmpe mig hjem på cyklen, føler jeg lidt, at hele universet er imod mig. Men heldigvis har der også været mange dejlige dage. Eksaminerne nærmer sig… Eller for at være mere korrekt, så er de faktisk allerede ankommet og er godt i gang med at hærge min døgnrytme. 
April har også været måneden for forårets read-a-thon, hvilket som altid var en succes. Denne gang synkronlæste jeg den første bog med mine læseklubspiger, og det var noget af det hyggeligste, så det kunne sagtens gå hen og blive en tradition.

I April har jeg læst 11 bøger – 12, hvis man medregner min genlæsning af Animal Farm. Fem af dem læste jeg til read-a-thon, og resten har været fordelt udover måneden. Jeg har blandt andet læst digtsamlingen “Amagermesteren” af Maria Gerhardt og en kunst/digtbog Vi Rus Salve af Ursula Andkjær Olsen og Stense Andrea Lind-Valdan i forbindelse med studiet. Derudover læste jeg Madame Nielsens seneste roman Invasionen
Jeg har lyttet til to lydbøger, Ethan Frome af Edith Wharton og tænkepausen Lykke af Christian Bjørnskov. 

Aprils bedste litterære oplevelse Animal Farm af George Orwell. Ingen tvivl der. Den er altså bare fantastisk. 

I læseklubben har vi læst Animal Farm. Vi har ikke valgt den næste bog vi skal læse, men den får jo nok svært ved at leve op til den sidste…

Næste måned er altid en spændende måned. Maj er fyldt med forårsfølelser, men også med deadlines og eksamensdatoer. På den anden side venter sommerferie, Roskilde festival og en tur til Norge, så det er jo slet ikke så dårligt at kunne se frem til. 

… Og hvordan går det så lige med nytårsforsættet? 
Jae, jeg læste tredje bind af Min Kamp færdig først på måneden, og jeg planlægger at gå i kast med det fjerde i maj. Fitzgerald går det knapt så godt med. Der er lidt lavvande på overskudskontoen, så nu må vi se, hvordan det kommer til at gå.

3 KOMMENTARER

  1. Det skiftende vejr har virkelig været træls. Jeg kan slet ikke finde ud af, hvordan jeg skal klæde mig på, haha :D
    Hvad synes du om "Amagermesteren"? Jeg hørte Maria Gerhardt læse op fra den for et par måneder siden, og det var ganske interessant. Jeg venter også på, det bliver min tur til at låne den på biblioteket. ;)

  2. Ja, det må du nok sige! Det har virkelig været forvirrende. Der er ikke noget værre end at tage hele regnsættet på for at komme ud til tørvejr – eller omvendt!

    Jeg var faktisk ikke særlig imponeret. Jeg synes, de var lidt for ligetil. Så var jeg hvertfald meget gladere ved "Der bor Hollywoodstjerner på vejen"! Men det kan ændre meget ved en digtsamling at have hørt den læst højt. Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om den, når du har læst den :-)

  3. Jeg var nemlig heller ikke helt overbevist, da de blev læst højt. Min veninde og jeg blev enige om, at digtene lød som nogle, der var bedre på skrift. Jeg vil se, om jeg kan få skrevet en anmeldelse, når den en gang kommer hjem fra biblioteket – nu er jeg i hvert fald meget nysgerrig efter at læse, om min veninde og jeg skød helt forbi. :)

Comments are closed.