Månedens gang: December

4
December har været bloggens hidtil mest stille måned. Jeg glemmer altid, hvor hård eksamensperioden er, indtil jeg står i det igen. Hvert semester har jeg store planer om overskudsjuleindkøb, hyggelige kaffeaftaler og træning ved siden af eksamensskrivningen, og hvert semester må jeg tage det hele i mig igen og erkende, at eksaminerne simpelthen bare fylder for meget, mens de står på, til at jeg kan overkomme ret meget andet. Med kun en enkelt januareksamen tilbage er det heldigvis næsten slut, og jeg glæder mig sådan til, hvad januar byder på af eventyrligheder og rejser. 

I december har jeg læst 8 bøger, hvor to af dem, ligesom sidste måned, var studierelaterede. Størstedelen af bøgerne er lydbøger, som jeg har lyttet til om aftenen. 

December bedste litterære oplevelse var Richard Yates Revolutionary Road. Jeg har hørt den som lydbog hver aften inden sengetid, og den formåede, som meget få lydbøger formår at gøre, at fange min fulde opmærksomhed fra første til sidste ord. 

I læseklubben har vi i december slet ikke læst noget. Vi besluttede allerede i november, at vi ville holde eksamens- og julefri i december. Jeg glæder mig dog allerede til, at vi skal mødes igen i januar. 

Næste måned skal jeg færdiggøre den allersidste eksamen, men det er min rejse til Island, som fylder mest i mine tanker. I øjeblikket  er jeg ved at samle en liste med islandsk litteratur, som jeg kan tage med, og det kilder helt ned i maven, når jeg tænker på, at jeg får en hel uge i det smukkeste land, jeg endnu har oplevet. 

Jeg ønsker jer alle et rigtig godt nytår! Må I have en skøn aften! ENGLISH BELOW

_______________________


December has been a very quiet month on the blog. I always forget exactly how hard it is to get through the exams at this time of the year. Now I only have one exam left and I’m already looking forward to the adventures in January. 

In December I’ve read 8 books. I’ve listened to most of them before going to sleep at night. 

The best book in December must be Richard Yates Revolutionary Road. The plot just kept dragging me further and further in. 

December’s book club book was never picked. We decided to take a little break in December but I’m obviously already looking forward to our next meeting in January.

Next month I’m going to Iceland so I’ve been trying to compile a list with great Icelandic literature. It’s already quite long, but suggestions are always appreciated! 

Have a great new years eve! See you in 2016! 

Tidligere indlægEt tip #1
Næste indlægOn Cats af Charles Bukowski
Ida Thordis Mølmer
I'm a 20-something woman from Denmark who's a little bit (a lot) obsessed with language, literature, reading and writing. In 2017 I finished my master's degree in Scandinavian Language and Literature, and now I'm a job hunter living in Norway.

4 KOMMENTARER

  1. Jeg glæder mig til at høre mere om de islandske bøger og forhåbentlig også turen til Island.

    Rigtig godt nytår :-)

    Mvh.
    Den lille Bogblog

  2. Rigtig godt nytår, søde Ida. Og hvor har du bare ret med de eksaminer. Det forpester virkelig en december som intet andet.

    Din tur til Island lyder dog magisk. Jeg håber, I får en enestående tur.

Comments are closed.