Månedens gang: Januar

2
Januar har været en fantastisk måned. Jeg sprang ind i den og skålede i bobler med de sødeste mennesker. Kort efter afleverede jeg min sidste eksamen og så derfor frem til tre ugers ferie. En af dem brugte jeg på Island, og det var en fuldstændig spektakulær oplevelse, som jeg bliver nødt til at gentage. Den sidste uge var ren afslapning, hyggelige aftaler med veninder, filmaftener med E og en begyndende forberedelse til studiestart og hverdagsliv. 

I januar har jeg læst 10 bøger. To af disse er lydbøger. 

Januars bedste litterære oplevelse er svær at bestemme. Jeg har læst flere rigtig gode bøger i januar. Værd at nævne er Charles Bukowskis On Cats – en fin lille samling af digte og tekster om katte, Karl Ove Knausgårds Om Efteråret  – smukke, korte prosatekster om alt og intet, og J.M. Barries Peter Pan – den fuldstændig underskønne fortælling om drengen, som aldrig blev voksen.

I læseklubben har vi i januar læst… intet. Vi har først lige mødtes og snakket om Jonathan Safran Foers Extremely Loud and Incredibly Close, som vi læste i november. Nu har vi spændt hjelmen igen, og fyldt med gåpåmod er vi klar til næste måneds bog, Gone Girl af Gillian Flynn,

Næste måned vil jeg læse Fredrik Backmans Min mormor hilser og siger undskyld, som jeg har glædet mig til lige siden En mand der hedder Ove. Derudover vil jeg læse Knausgårds Min Kamp 3, og mon ikke andet bind, Om Vinteren, i hans fire-bindsværk ryger ned i kurven, næste gang jeg er på Saxo.dk?

… Og hvordan går det så lige med nytårsforsættet? Jeg har endnu ikke læst noget af Fitzgerald. I stedet har jeg haft en mere eller mindre eller manisk periode med Knausgård, som jeg næsten har slugt. I løbet af januar læste jeg første og anden bog af Min Kamp, og Om Efteråret. Lige nu pønser jeg på måske at udvide mit forsæt om at færdiggøre serien Min Kamp til at læse hele hans forfatterskab. 

2 KOMMENTARER

Comments are closed.