Månedens gang: juli

7
Blåbærplukning i Norge
Juli har uden tvivl været årets mest stille måned. Min kalender har været uhyggeligt tom og de få ting, der har fyldt den ud, har kun været dejlige ting, såsom en uge i Norge, så jeg klager bestemt ikke. Derudover er jeg begyndt at tage kørekort, hvilket den sidste tid også har fyldt lidt, og så er lejlighedssøgningen for alvor gået i gang, nu hvor jeg snart pakker taskerne og tager til London. 
 
I juli har jeg læst 4 bøger. Selvom jeg altid forestiller mig, at jeg skal læse en masse bøger om sommeren, er det som om, det aldrig helt sker, og sommeren ender oftest med at være den periode, hvor jeg læser mindst. Det har også været tilfældet denne sommer. Jeg har lyttet til Leo Tolstojs Master and Servant, genlæst to Harry Potter bøger og forberedt til læseklubsmøde. Derudover er jeg godt i gang med en biografi om Hemmingway og Knausgårds Min Kamp 5
 
Julis bedste litterære oplevelse er Homegoing af Yaa Gyasi. Den er utrolig velkonstrueret,  tilpas kompliceret og virkelig tankevækkende. 
 
I læseklubben læser vi Homegoing af Yaa Gyasi, og vi skal snart mødes og snakke om den! Det glæder jeg mig til, da vi har holdt en ret lang pause. 
 
Næste måned skal jeg rydde op i lejligheden, vi skal finde en lejer til et værelse, og jeg skal pakke alt i kasser og tasker, så jeg kan tage afsted og starte et nyt semester i udlandet. Det fylder meget i mine tanker for tiden, og hver gang jeg tænker på det, kilder det lidt i maven. Jeg skal læse nogle af de tunge bøger, jeg gerne vil læse snart, og som jeg ikke har lyst til at tage med mig (jo færre jeg har med, jo flere kan jeg tage med hjem ;-)). 
 
Hvordan har jeres juli været? Har I fået læst nogle gode bøger? 
 
Fandt en sød lille tudse, da jeg omplantede min norske blåbærbusk. Jeg blev lidt forskrækket, men den var heldigvis ret sød. 
ENGLISH BELOW
_____________________
 
 
July has been the most quiet month this year. I’ve hardly had anything planned and the things have done have all been wonderful (like my trip to Norway). I’ve also slowly begun preparing for my term in London even though I won’t be leaving until the end of August. 
 
In July I’ve read 4 books. For some reason, I always think I will read a lot during summer, but it never turns out that way. 
 
July’s best literary experience is Homegoing by Yaa Gyasi. It’s so well constructed, perfectly complicated and very thought-provoking. 
 
In my reading club we are currently reading Homegoing by Yaa Gyasi. I’m meeting the girls soon and I can’t wait to discuss the book and see them again after the break. 
 
Next month I will be cleaning out the apartment and getting ready to move. We need to find a tenant and I need to prepare everything before I go. I also want to read some of the heavier books on my shelves because I plan to not bring any books with me (that way I can buy more books when I’m away). 
 
Have you read any great books in July? 
 
Tidligere indlægWanderlust: NORWAY PART II
Næste indlægTema #29 Genlæsninger
Ida Thordis Mølmer
I'm a 20-something woman from Denmark who's a little bit (a lot) obsessed with language, literature, reading and writing. In 2017 I finished my master's degree in Scandinavian Language and Literature, and now I'm a job hunter living in Norway.

7 KOMMENTARER

 1. Nårh – skøn lille tudse du har haft besøg af :)
  Vores blåbærbuske har desværre været angrebet af snerler i år, så der kommer desværre ikke bær på dem denne gang. Må hellere få nusset ekstra om dem de kommende måneder, så de er fit for fight til næste år!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 2. Det lyder som en helt igennem dejlig juli måned! Det er altså dejligt at kunne koble helt af og slappe af. Og det er simpelthen så spændende at du skal på udveksling. Jeg glæder mig meget til at høre om det!

  Jeg ser frem til at snakke om "Homegoing" med jer i morgen :-)

 3. Hello Ida,
  Norway seems to be a very nice Country. I've never been there, but I can well imagine just spending my holiday there – you enclosed really nice Images :-).
  Now I'm reading the 2nd novel of Knausgards struggle. It memerized me. Ihaven't finished it yet. I'm really forced thinking about my own life. German critics are talking about the Knausgard effect – maybe it is true. Ont the other hand the novel contains so much that is wise about art and literature, f.e. his view on Dostojewski. It causes me to have a new view on his works and I re-read some parts of the mentioned books again. But contrary to him, I like the world of Dostojewski.
  On 15. July you mentined Hanne Orstavik. I found a short notice about her novel "Entropi" on the Internet. I immediately thought on Pynchon's short story "Entropy". Unfortunately Orstavik's novel had not been translated into English. Do you know that novel? I would like compare Pynchon's "Entropy" to "orstavik's "Entropi".
  Best regards
  Wolfgang

 4. Åh, 'Homegoing'. Dén glæder jeg mig også selv til at læse. Den ligger herhjemme og lurer på mig i et dansk forhåndseksemplar – vi udgiver den jo lige om lidt. Jeg tror, den er fantastisk!

  Og så smukke billeder, Ida. Sikke en fryd!

 5. Ja, jeg fik godt nok noget af et chok, da den pludselig landede i potten, men da jeg fik set nærmere på den, var den nu ret kær.
  Åh øv for den. Jeg har også hørt, at de kan være ret svære at passe i det danske vejr (og den danske jord), men der er jo ikke andet at gøre end at forsøge sig frem. Jeg håber, du har mere held med den næste år! :D

  Kærligst
  Ida

 6. Hello Wolfgang! I hope you're well!
  Norway was indeed wonderful. Although I often think Norwegians and Danes (and Swedes too) are very similar, it really made me think of the contrasts to be surrounded by such a beautiful landscape. It must make a difference in people to grow up surrounded by that much beauty?

  Have you finished the second novel by Knausgård by now? It sounds like you're really enjoying it so far – that makes me so happy. I must admit that I never look up the works he mentions – when I'm reading I'm completely consumed by that specific book and I find that the small breaks often ruin the atmosphere a little for me. But I'm sure reading the novels while also re-reading the books he mentions must give a very complex and dense (in a positive way) experience.
  I'm not the biggest fan of Dostojevskij, but since I've only read "Crime and Punishment", maybe I'm not the one to judge.

  I haven't read Hanne Ørstaviks novel "Entropi", but I will find out if it is anything like Pynchon's short story. His story really messed with all my senses. If you want, you can send me an email (mine is idamoelmer (at) gmail (dot) com), and then I'll get back to you, as soon as I've found out about Ørstaviks novel :-)

  All the best
  Ida

Comments are closed.