Månedens gang: November

6
Jeg har længe pønset på at tyvstjæle dette format fra andre bogbloggere, fordi det altid er hyggeligt med et opsummerende overblik over bogkøb, yndlingscitater og bedste litterære oplevelser. Så nu introducerer jeg også månedlige opsummeringer her på bloggen. 


November var en måned fyldt med beslutninger. Sideløbende med en håndfuld eksaminer har jeg taget en beslutning, der bliver afgørende for næste efterår. Jeg har ansøgt om et semester i udlandet, og den endelige liste indeholder tre universiteter, hvoraf især to står meget højt på ønskelisten. Adgangskravene er meget forskellige, og selvom jeg efterhånden har fortalt de fleste i min omgangskreds om mine drømme, så holder jeg nok den endelige liste for mig selv lidt endnu, eller hvertfald indtil jeg ved, om det overhovedet kan blive en realitet. Men jeg er meget spændt. 

Derudover har jeg endelig fået taget mig sammen til at gøre noget ved min Islandsdrøm. Jeg har nemlig bestilt en flybillet til Island i januar, hvor jeg skal på et eventyr med en gruppe af mennesker, jeg ikke har mødt endnu, men sammen skal vi se nordlys, vandre på gletchere, klatre på isvægge, køre snemobil og bade i den blå lagune. Det er længe siden, jeg har rejst helt alene, og jeg er lidt nervøs, men samtidig glæder jeg mig som et lille barn! 
November betød også en weekend i København til BogForum og et møde med mit litterære idol Karl Ove Knausgård. 


I november har jeg læst 6 bøger. Grundet eksaminerne og de mange beslutninger, der skulle tages, har mit fokus været lidt et andet sted end ved bøgerne, og to af disse bøger er da også mere eller mindre studieorienterede (fx Erik den Rødes Saga)

Novembers bedste litterære oplevelse er uden tvivl Jonathan Safran Foers Extremely Loud and Incredibly Close. Så smuk en fortælling, at det gjorde ondt, da den sluttede. 

I læseklubben har vi i november læst Extremely Loud and Incrdibly Close, som vi stadig har til gode at snakke om sammen. 


Næste måned er december, så derfor regner jeg med at genlæse Charles Dickens A Christmas Carol. I min læseklub læser vi i løbet af december The Wind in the Willows, og vi har inviteret alle, der har lyst, til at være med. Jeg er også i gang med Patti Smiths nye roman M Train, som jeg regner med at læse færdig i løbet af de første decemberdage. 


Hvad var din bedste novemberbog? Har du forslag til december- og julelæsning? 

November i links

6 KOMMENTARER

 1. Krydser fingre for at du kommer ind på lige det universitet du ønsker:0) Hvor fedt med Islandsturen – lyder til, at blive en helt fantastisk oplevelse!
  Jeg elsker "The Wind in the Willows" og har læst den mange gange særligt i min barndom, hvor min mor altid læste den højt for mig. Det er dog ikke en af de bøger jeg har på hylden, men vil se om jeg kan nå at skaffe den hjem, så jeg kan være med i jeres readalong. Ønsker dig en skøn 1. december:0)

 2. Åh, hvor lyder det spændende med din Islandstur – den glæder jeg mig til at høre meget mere om!
  Og held og lykke med universiteterne – jeg krydser fingre for dig. <3

 3. Tusind tak, Karina!
  Det ville være smadderhyggeligt, hvis du vil læse med. Det er meget vigtigt for os, at det ikke bliver et stressende element eller noget, der skal gøres i hast, så du er selvfølgelig velkommen til at læse med når som helst – også hvis bogen først ankommer om en uge ;-)
  Jeg håber også, du har en dejlig julemagisk 1. december :-)

 4. Tak! Jeg glæder mig også virkelig, virkelig meget! Selvom det er lidt grænseoverskridende. Især isklatring er jeg lidt nervøs over – jeg kan nemlig se på hjemmesiden, at man faktisk skal klatre på helt lodrette isvægge! Men mon ikke jeg overlever ;-)

  Tusind tak! Jeg får nok brug for en lille smule held <3

 5. Det lyder virkelig spændende med tur til Island! Håber du vil skrive lidt om den her på bloggen bagefter :-)

  Jeg vil foreslå 'Letters from Father Christmas' og 'A Merry Christmas & Other Christmas Stories'. Begge hyggelig læsning med masser af julestemning.

  Mvh.
  denlillebogblog.dk

 6. Jeg glæder mig også meget! Det regner jeg bestemt med, at jeg vil. Jeg har en svaghed for islandsk litteratur, så mon ikke der i hvert fald kommer et indlæg om det.

  Tusind tak for anbefalingerne! Letters from Father Christmas har jeg hørt så meget godt om, så den må jeg vist hellere snart få læst.

Comments are closed.