Om ikke at sætte et læsemål og at læse mere frit

0
Book stairs

Jeg har levet i fortiden…

Der var engang en tid, hvor jeg læste omkring 100 bøger om året. Det var en dejlig tid! Men det er også en tid, der ikke længere er. I 2017 satte jeg et mål på Goodreads om at læse 80 bøger, og jeg læste 48. Jeg levede stadig i en forestilling om, at jeg kunne læse så meget, som jeg gjorde engang, og udfordringen endte med at være mere stressende end gavnende. Så i år har jeg intet mål sat.

I 2018 vil jeg læse mere spontant

Udover de bøger, jeg læser med min læseklub, vil jeg bestræbe mig på at gøre mine læseoplevelser mere spontane. Tage flere chancer og række ud efter nyere værker. Udvide min horisont og fordybe mig mere i de verdener, bøgerne blotlægger. Måske er det fordi, mit liv som studerende er slut, at jeg nu stræber efter mere viden. Viden om vores historie, om andre landes kulturer, om fremmedsprog og universet. Jeg har lyst til at kunne huske rækkefølgen på planeterne i vores solsystem, til at lære at tale et nyt sprog, til at opleve nye kulturelle skikke og til at forstå, hvordan krige opstår og afsluttes. Det er ikke alting, som kan opleves gennem en bog, men meget kan. I år vil jeg forsøge at være mere modtagelig overfor ny viden og sige ja til mere og andet, end sædvanlig.

Har du sat et læsemål for i år? 

Tidligere indlæg1Q84 af Haruki Murakami
Næste indlæg5 favoritter fra 2017
Ida Thordis Mølmer
I'm a 20-something woman from Denmark who's a little bit (a lot) obsessed with language, literature, reading and writing. In 2017 I finished my master's degree in Scandinavian Language and Literature, and now I'm a job hunter living in Norway.