Read-a-thon #4 Min bogstak

17


På lørdag er det endnu engang tid til et helt døgn dedikeret til læsning. Klokken 14.00 går utallige læsere fra hele verden i gang med at læse, og i 24 timer opstår der altså et helt unikt rum og sammenhold mellem læsere verden over.

Jeg har glædet mig længe, men jeg har også udskudt udvælgelsen af bøgerne. Tanken om at ingen af de bøger, jeg har på hylderne, er velegnede til et readathon, har afskrækket mig de sidste par uger, men da jeg endelig besluttede mig for at samle en stak, var det (selvfølgelig) svært for mig at begrænse mig. Derfor er min bogstak også ret overmodig. Som altid er stakken også kun en mulighed. Det vigtigste er selvfølgelig, at man læser lige akkurat det, man har allermest lyst til i øjeblikket. Ellers bliver 24 timer alt for lang tid.

Min erfaring fra de tidligere readathons er, at bøgerne ikke skal være alt for lange. Det er rart at kunne se en fremgang og samtidig undgår man at køre fast i en bog, som måske ikke levede helt op til forventningerne. Alligevel har jeg sammensat lidt forskellige bøger, så jeg både har helt korte, længere bøger og noget midt i mellem, jeg kan vælge blandt. 

Skal I være med til årets readathon? Hvilke bøger skal I læse, og hvor kan jeg følge med i jeres læsedøgn? 1. Animal Farm af George Orwell. Den første bog jeg skal læse er fastlagt. Den skal jeg nemlig synkronlæse med Louise, Amanda og Nadja fra min læseklub.

2. The Wizard of Oz af L. Frank Baum. Jeg har haft denne skønhed liggende længe, og siden jeg så filmatiseringen for mange år siden har jeg haft et brændende ønske om at træde op på den gule stensti.  Jeg forestiller mig, at den er god søndag morgen, hvor trætheden stadig er tung i kroppen.

3. Sprog af Mikkel Wallentin. Månedens Tænkepause hedder Sprog og er skrevet af den danske hjerneforsker Mikkel Wallentin. Jeg har høje forventninger til denne lille bog, og jeg tror, den kommer til at fungere som et skønt lille afbræk fra fiktionens verden, uanset hvilket tidspunkt på døgnet det er, og hvor jeg er i min læsning.  

4. Anne of Green Gables af L. M. Montgomery. Måske er den velegnet som den anden bog i rækken. Jeg tror, den vil sørge for et par hyggelige timer, og den passer sikkert perfekt ind, mens eftermiddagssolen går på hæld. 

5. Om Vinteren af Karl Ove Knausgård. Knausgård skriver så godt, at det gør ondt. I disse essays forudser jeg, at jeg kan få et break, når mine øjne begynder at klistre sammen, og synke ned i en vinterlig klarhed. 

6. Jeg er pilgrim af Terry Hayes. Den er i virkeligheden lidt for lang til hvad jeg foretrækker til et readathon, men jeg har læst de første sider, og hvis det fortsætter i den nervepirrende retning, tror jeg, det er den perfekte roman at læse i løbet af natten, hvor det for alvor bliver svært at holde sig vågen. 

(Ps. Mit bedste råd er at købe øjendråber på apoteket! De er GULD værd i løbet af natten!)

_______________________
ENGLISH BELOW


This weekend it’s finally time for yet another readathon! I’ve been looking forward to spend 24 hours reading with so many other happy readers all over the world. 

I’ve gathered a collection of books that I plan to read. I highly doubt I will be able to read all of them, but I like to have different choices throughout the day and night, and with a wide selection like this I hope to stay motivated during all 24 hours. 

Are you participating in the readathon? What books have you planned to read and where can I follow your progress? 

1. Animal Farm by George Orwell. It’s the first book I will read. I’ve read it before, but this time I’m going to read it simultaneously with Louise, Amanda and Nadja from my book club.

2. The Wizard of Oz by L. Frank Baum. I’ve had this beauty for a while and ever since I saw the film adaptation I’ve wanted to step up on the yellow brick road. I think this book will be a treat on sunday morning, when my body is still heavy of the lack of sleep. 

3. Sprog by Mikkel Wallentin. A short book about language written by a neuro scientist. That’s bound to be exciting! 

4. Anne of Green Gables by L.M. Montgomery. I think I might read this as my second book because I think it’s suitable for a Saturday afternoon. 

5. Om Vinteren by Karl Ove Knausgaard. Knausgaard writes so well it hurts. This is a collection of essays about winter and I expect these essays to clear my mind and fill it with a crisp winter clarity. 

6. I am Pilgrim by Terry Hayes. This book is longer than what I would normally pick out for a readathon but after reading the first pages I expect this book to be nerve wrecking and so exciting it can’t be put down – that’s exactly what I need during the night where I usually struggle a lot to stay awake. 

17 KOMMENTARER

 1. Åh, readathons er så hyggelige. Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage denne gang, men jeg skal nok følge med hos jer alle sammen, og prøve at skjule min misundelse! :D ahah.

  Held og lykke!

 2. Det er virkelig en fin bogstak, du har udvalgt dig, og jeg glæder mig virkelig til at følge dit læsedøgn. Det bliver så hyggeligt!

 3. Animal Farm ♥
  Pøj pøj med læsningen – glæder mig til at følge dig :-) Jeg har også fået min læsestabel på plads, så nu må ugen godt gå lidt hurtigt, så vi kan komme i gang :D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 4. Glæder mig til at høre mere om Knausgaard, som jeg kun har læst uddrag fra. En fin bunke bøger du har udvalgt! Tak for tippet med øjendråberne – sådan nogle må jeg hellere få købt hjem.
  Glæder mig til at følge med i din læseproces :-)

 5. Det ser ud til at være en rigtig fin læsestak du har udvalgt – The Wizard of Oz er i hvert fald helt fantastisk. Og jeg kan afsløre, at Jeg er Pilgrim fortsætter med at være nervepirrende (i hvert fald til side 262 hvor jeg befinder mig lige pt. :b )
  Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn på lørdag! Jeg har også endelig fået sammensat min egen læsestak, og indkøbt snacks, så nu er der bare ventetiden tilbage :)

 6. Han er virkelig fantastisk. Jeg har anmeldt Min Kamp 1 og Om Efteråret tidligere på året, hvis du har lyst til at læse lidt om de bøger :-)
  Det var så lidt. De er virkelig små dråber guld! De gør det hvertfald lidt lettere at komme igennem nattetimerne og de trætte øjne.

 7. Åh, hvor fantastisk hyggeligt! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om 'Wizard of Oz', som jo netop er så fin og sød :)

 8. Hvor ser det ud til at være en god TBR! Jeg er forresten også sikker på, at "Jeg er Pilgrim" af Terry Hayes vil være perfekt til trætte nattetimer :)

 9. Aw, this was a very nice post. In thought I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

Comments are closed.