SUMMER ’17

7
Hiking in the Norwegian mountains
Sommeren 2017: 1. juni – 31. august
 
Sommeren i tal: I løbet af sommeren har jeg læst 12 bøger, og jeg har købt 0 nye. Jeg har pakket 9 flyttekasser fyldt med bøger og kørt dem alle på lager. 
Sommeren i ord: Åh, sommeren har været mærkelig og ikke særlig sommerlig. Tunge, grå skyer og utilregnelige regnbyger har  været dominerende på himlen. Heldigvis har jeg haft rigeligt at give mig til, som kunne tage tankerne fra vejret. Blandt andet var jeg en tur til Frankrig med min familie, hvor vi boede eventyrligt ved foden af en gletcher og gik smukke ture i bjergerne. Sidste del af sommeren er blevet brugt på at pakke, flytte, male og sige farvel til vores lejlighed i Århus. Vi har nemlig fået job i Norge, og lige nu sidder jeg altså her, midt ude i de norske fjelde, hvor udsigten er storslået, luften krystalklar og fjorden iskold. Det er et helt andet liv herude, 20 km fra den nærmeste by, og det føles godt helt ud i fingerspidserne at kunne bruge en fridag på at gå en tur blandt brægende får med klokker om halsen og nyde udsigt efter udsigt. 
Morning swim in cold lake in Norway

Morning glow in Norway nature

Sommeren i bøger: Det er meget forskellige bøger, jeg har læst denne sommer: fra klassikeren Robinson Crusoe til fagbogen Verdens bedste bestsellers. Jeg har læst en mærkelig lille bog af Louis-Ferdinand Céline, en intens og uforglemmelig brevroman af Kathrine Kressmann Taylor og endelig begyndt på en række norske værker, som jeg længe har ville stifte bekendtskab med. 
 
Sommeren i indlæg:
– Jeg startede sommeren med at anmelde Jordbærpigen af Lisa Strømme 
– Derefter sprang jeg rundt af glæde ved gensynet med Twin Peaks og læste og anmeldte i den forbindelse Den hemmelige historie om Twin Peaks. 
– Jeg delte min liste med bøger, jeg gerne ville læse henover sommeren (og som næsten også er blevet opfyldt)
– Min fantastiske læser færdiggjorde sit skriv om Sylvia Plaths Bell Jar, og satte endnu en gang en masse tanker i gang. Læs sidste del her.
– Da planerne om at rejse til Norge begyndte at falde på plads, fandt jeg Per Pettersons roman Jeg forbanner tidens elv frem fra mine hylder og læste den. Jeg vil gerne læse endnu mere norsk litteratur og glæder mig til at udvide min horisont!
– Da jeg var i Frankrig læste jeg Deliverance af James Dickey, en bog, som jeg var blevet anbefalet af en af mine læsere. Og det var egentlig meget spot on. Jeg anmeldte den senere her. 
– Lige inden vi rejste til Norge læste jeg årets mest interessante bog. Verdens bedste bestsellers af Louise Svanholm. Du kan læse hvorfor, den er så interessant lige her
 

 

Glacier in France Les BossonsRiding the ski lift down in French mountains
 
Efteråret står på: arbejde, arbejde og arbejde. Og smukke gåture, morgendyp i den iskolde fjord, og når luften bliver koldere, og sneen begynder at falde, selvfølgelig varm kakao og måske langerend. På bogfronten ved jeg ikke helt, hvad der kommer til at ske endnu. Jeg har ikke taget mange bøger med til Norge, men dem jeg har, glæder jeg mig til at læse. Og så vil jeg som nævnt også virkelig gerne udvide min horisont og læse flere norske værker. Jeg fandt det uendelig mangelfuldt, at mit studie ikke inkluderede mere norsk (og svensk, finsk, islandsk og grønlandsk for den sags skyld) litteratur, men nu gør jeg op for det. Anbefalinger er meget velkomne! 
 
Hvordan var din sommer? Har du læst noget fantastisk? 
 
 
ENGLISH BELOW
________________________
 
 
Summer in numbers: This summer I’ve read 12 books and bought 0 new ones(!). I’ve packed 9 boxes with books and driven them all to a storage room. 
 
Summer in words: Oh, the summer has been weird and not very summery. Heavy, grey clouds have been hanging low for most of the time. Luckily, I’ve had plenty of things to do to keep my mind off the miserable weather. I’ve been to France with my family, lived in a cottage at the bottom of a beautiful glacier and hiked in the mountains. The last part of summer, I spent packing, moving, painting and saying goodbye to our apartment in Aarhus. We’ve moved to Norway! Right now I’m here, among impressive fjelds, with a view that’s unbelievable. The air is crystal clear air and the jord ice cold. It’s a completely different life out here, 20 km from the nearest town. It feels fantastic.

Summer in books: I’ve read books in a great variety this summer. From a classic such as Robinson Crusoe to a theoretical book on the world’s best bestsellers. I’ve read a strange little book by Louis-Ferdinand Céline, an intense and unforgettable letter novel by Kathrine Pressman Taylor and, finally, I’ve started reading Norwegian books, which I’ve been wanting to for a while. 
 
Summer in links:
 
Autumn will be all about: work, work and more work. And beautiful hikes, morning dips in the cold fjord, and, when the air gets colder, and the snow starts falling, hot chocolate and maybe even skiing. I still don’t know what books I’ll read this autumn – I didn’t bring many books with me when I left Denmark, so nothing is settled yet. But I do know, that I’ll be reading a lot more Norwegian literature! Suggestions are more than welcome!

How was your summer? Did you read something extraordinary?

7 KOMMENTARER

 1. Wauw! Jeg kunne ikke selv finde på at bosætte mig længere nordpå (kan ikke undvære lyset), men hold op nogle smukke billeder ♥

  Er det for en afgrænset periode, I skal være der, eller er det ikke fastlagt endnu?

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 2. Tillykke med jobbet!
  Og hvor ser det bare himmelsk ud. Jeg ville ekstremt gerne bo midt i naturen uden nogen former for civilisation i nærheden. Det lyder simpelthen skønt!

 3. Hvor er det nogle breathtaking billeder! Tænk at vågne op til den udsigt. Åh, du er heldig. Hvad er det for et arbejde du har fået? Sommerens læsning har for mit vedkommende budt på en del norsk litteratur – Knausgård, Renberg, Solstad, Hjorth & Hjorth.

 4. Haha, det forstår jeg godt! Faktisk er er der i øjeblikket mere lys her end i Danmark (kun ca. en halv time mere i døgnet dog)), men det skifter jo så til gengæld også senere på året, hvor der er meget mere mørkt. Vi bor på toppen af et fjeld, og tit er skyerne under os, så det hjælper også lidt på lyset. Det er slet ikke så værst ;-)

  Tusind tak! <3

  Vi er her kun en afgrænset periode, og så rykker vi til Oslo, hvor vi gerne vil blive mere permanent. Hvis det kan lade sig gøre at finde job der!

 5. Tusind tak! Det er kun et midlertidigt job som tjener/bartender på et hotel, inden vi rykker til Oslo, hvor jeg håber, vi kan finde fagrelevant arbejde. Nu må vi se :-)
  Men her er så smukt! Jeg ville ønske, vi havde lidt mere fri fra arbejde, så vi kunne nyde naturen endnu mere. Jeg er hvert fald blevet klar over, at jeg i fremtiden skal have et sted midt ude i naturen – hvis ikke for at bo der, så for at kunne tage på lange ferier der.

 6. Tusind tak, Michael! Her er magisk.. Hver morgen, når jeg går de små 100 meter til arbejde, må jeg stoppe op og nyde udsigten. Himlen er aldrig den samme. Og regnbuerne.. Jeg har aldrig set så utrolige regnbuer. De starter og slutter så tæt på, man næsten føler, man kan løbe hen til foden af dem.

  Arbejdet er som tjener og bartender på et hotel. Det er indtil d. 8 oktober, og derefter flytter vi til Oslo i håbet om at finde fagrelevant arbejde. Hvis det kan lade sig gøre.

  Du er god til at få læst en masse skandinavisk litteratur! Jeg bliver nødt til at få læst både Renberg og Solstad. Er der specifikke værker, du vil anbefale mig at starte med?

 7. Det vil jeg gerne tro – jeg drømmer også om at få lov til at studere i Norge på et tidspunkt. Naturen er virkelig dragende. Tillykke med jobbet! Jeg håber, det lykkes dig at finde noget fagrelevant efter oktober.

  Jeg har læst et udvalg af Solstads essays, og han er virkelig en god essayist, men som romanforfatter tror jeg "Generthed og værdighed" (udkommet på dansk i foråret) er et godt sted at starte. Den skal jeg snart læse. Hvad angår Renberg er gennembrudsromanen "Mannen som elsket Yngve" helt fantastisk – den bedste ungdomsroman, jeg nogensinde har læst (allerede to gange i år)!

Comments are closed.