The Classic Book Tag

1

Juleaftensdag taggede Julie fra Litfix mig i en lille klassikerleg. Selvom det efterhånden er længe siden, har relevansen ikke forandret sig. Det er altid sjovt at tale om klassikere!

 

1. An overhyped classic you really didn’t like

Jeg var ikke fan af Frankenstein af Mary Shelley og Dracula af Bram Stoker. Skuffelsen over netop disse to bunder nok også i, at jeg var sikker på, at jeg ville elske dem. Jeg er vild med det mørke og makabre, men de fangede mig bare aldrig. Men den mest “overhyped” klassiker, jeg ikke holder af er uden tvivl Jane Austens Pride and Prejudice. De fleste jeg kender er fuldstændig forgabte i den bog, men for mig var den bare tam.

2. Favorite time period to read about

Uh. Den er svær. Jeg tror ikke, jeg har en favorit periode.. Jeg kan godt lide at læse om 60’erne, men jeg synes egentlig også nutiden og den nære fremtid er spændende.

3. Favorite fairy-tale

Den lille havfrue eller Den lille pige med svovlstikkerne af H.C. Andersen. De er begge så smukke og sørgelige. Jeg er ikke så meget til alle de sukkersøde, lykkelige slutninger…

4. What is the most embarrassing classic you haven’t read yet

Det er nok Oliver Twist af Charles Dickens og Hamlet af Shakespeare. Jeg har læst flere værker af både Dickens og Shakespeare, men ikke de to, som nok for mange er de to største. Eller Moby Dick af Herman Melville!

5. Top 6 classics you would like to read (soon)

Berlin Alexanderplatz, Alfred Döblin

The Portrait of a Lady, Henry James

Følelsernes opdragelse, Gustave Flaubert

Orlando, Virginia Woolf

The Shadow of the Wind, Carlos Ruiz Zafón

East of Eden, John Steinbeck

6. Favorite modern book/series based on a classic

Hm. Jeg kan ikke lige på stående fod komme i tanke om en bog, jeg har læst, som er baseret på en klassiker?

7. Favorite movie version/tv-series based on a classic

The Great Gatsby. Den fra 1973 selvfølgelig. Jeg synes, den nye er vulgær og alt-alt for meget. Men den fra ’73 er fuldstændig som at se ordene fra bogen blive levende. Det er så smukt udført.

8. Worst classic to movie adaptation

Well. Det spørgsmål kom jo belejligt – for det er uden tvivl den nyeste adaptation af The Great Gatsby. Som nævnt synes jeg, den er både vulgær og intetsigende. Den rammer slet ikke den oplevelse, jeg har af bogen.

9. Favorite edition(s) you’d like to collect more classics from

Barnes and Nobles læderindbunde udgaver er jo noget for sig.. Ligeså er de stofindbunde Penguin Classics. Men jeg samler ikke rigtig på specielle udgaver. Med undtagelse af Penguins guldbelagte Fitzgerald-serie. De er to die for..

10. An underhyped classic you’d recommend to everyone

I en dansk sammenhæng helt sikkert Herman Bangs Ved Vejen og Amalie Skrams Forraadt og Constance Ring. Jeg mener også, at Johannes V Jensens Kongens Fald i langt højere grad burde være internationalt anerkendt. Den er fantastisk!

Men ellers er det nok John Williams Butcher’s Crossing. Stoner skød direkte ind på listen over oversete klassikere, men Butcher’s Crossing er ifølge mig meget mere intens, voldsom og bemærkelsesværdig.

 

Er der en klassiker, som du synes fortjener mere succes og anerkendelse? 

Tidligere indlægDark Matter af Blake Crouch
Næste indlægReadathon foråret 2018
Ida Thordis Mølmer
I'm a 20-something woman from Denmark who's a little bit (a lot) obsessed with language, literature, reading and writing. In 2017 I finished my master's degree in Scandinavian Language and Literature, and now I'm a job hunter living in Norway.

1 KOMMENTAR

  1. Hі there! This post coulԀn’t be written any bettеr!
    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He contіnually kept talking aƄout this. I most certainly will sеnd this post to
    him. Pretty sure he’ll haѵe a ցood read. Thank you for sharing!

Comments are closed.