The Summer List

0
A pile of books including Darwin, Robinson Crusoe, My Struggle in summer

I forårets spirende måneder ser jeg altid frem til sommeren og forestiller mig, hvordan jeg skal bruge den henslængt på et tæppe i græsset med næsen i en bog. Alligevel ender sommermånederne tit med at forsvinde mellem fingrene på mig, uden at jeg får læst de bøger, jeg havde udset mig. Men det er nu alligevel hyggeligt at pusle rundt med, og processen bag en sommerlæsteliste ville jeg ikke være foruden. 

Jeg har gennemgået nye og gamle bøger, og jeg har fundet fire, som jeg vil læse til sommer, hvis tiden er til det. 
 
During the fresh months of spring I always look forward to summer and imagine myself on a blanket in the garden with my nose in a book. Often summer arrives and leaves before I notice and before I’ve read half of the books I’ve planned. Nevertheless, the whole process behind making a summer list is lovely and I wouldn’t want to be without it – even though I never manage to read them all.
I’ve looked through new and old books, and I’ve found 4 books that I want to read this summer if time allows it. 
 
A pile of books including Darwin, Robinson Crusoe, My Struggle
  • Min Kamp 6 af Karl Ove Knausgård. Sommermånederne er perfekte til lange romaner og tunge bøger, og derfor bliver det denne sommer, at jeg afslutter sjette og sidste værk i serien. 
  • Robinson Crusoe af Daniel Defoe. En klassiker som jeg endnu ikke har læst, men hvis eventyrlige rejse forhåbentligt vil gøre min sommer lidt mere eksotisk. 
  • It was snowing butterflies af Charles Darwin. Jeg er godt klar over, at denne liste forekommer mindre og mindre “sommerlig”. Nu sner det endda! Men dog med sommerfugle… Hvilket lyder både farverigt, smukt og eksotisk – og dermed perfekt til sommer. 
  • Jeg forbanner tidens elv af Per Petterson. Endnu et norsk værk på listen. Norge fylder meget herhjemme i øjeblikket, og derfor virker det oplagt at læse denne bog, som jeg købte i Norge sidste sommer. Jeg har længe gerne ville læse mere norsk litteratur på norsk og her er altså muligheden. Hvis solen ellers tager sig sammen og kommer frem, tror jeg denne melankolske historie, gør godt i varmen. 
  • My Struggle 6 by Karl Ove Knausgård. The summer months are perfect for long and heavy books, so I’ve decided that I’m finishing the sixth and last volume in Knausgård’s series this summer. 
  • Robinson Crusoe by Daniel Defoe. It’s a classic and I haven’t read it. That alone is reason enough to be on this list. But also, it’s about travelling and adventures, so I hope it’ll make my summer a little more exotic. 
  • It was snowing butterflies by Charles Darwin. I’m realising that this list does not seem very summerlike. Now it’s even snowing! But it’s snowing butterflies… Which I imagine being very colourful, beautiful and exotic – and thereby perfect on this list. 
  • I curse the river of times by Per Petterson. Another norwegian book on the list, as Norway is currently on our mind at home more than usual. For a while now I’ve been wanting to read more Norwegian books in Norwegian and brush up on the language, and this is my chance. Also, I think the melancholic vibe of the book is perfect if the sun decides to come out this summer at all. 
 
Har du en liste over bøger, du vil læse henover sommeren? Hvis du har, vil jeg meget gerne høre hvilke, du har valgt! Du kan dele dem med mig i  kommentarfeltet nedenfor. 
 
Have you made a list of books to read during summer? If you have, I’d love to hear which ones. Feel free to share them with me in the comment section below! 
 
Close up of mind leaves