Valentinsdag: en (lettere usødet) guide til musik og bøger

0
Valentinsdag tænkepause romantik
Tænkepause romantik valentinsdag

Valentinsdag vs. hverdagsromantik

I morgen er det valentinsdag, og som jeg også skrev tidligere i dag på min instagram, så er det ikke en dag, jeg er sådan særlig entusiastisk omkring. Jeg er helt sikkert fan af romantik, men jeg mener, at den sande romantik findes i de små ting i hverdagen – når man sætter tid af til at lave mad sammen eller til at stå tidligt op sammen om morgenen- selvom det ikke er nødvendigt – når man overrasker hinanden ved at have givet støvsugeren en tur eller hængt den der ramme op på væggen. Men det er jo aldrig skidt at blive mindet om alle de ting, så selvom jeg ikke er til chokoladeæsker, røde roser osv, så har jeg alligevel lavet en lille hyldest med en række bemærkelsesværdige sange og bøger om dagen og kærligheden.

  1. David Bowie “Valentine’s Day” (2013)

Jeg elsker David Bowie (ja, det er altså et indlæg om kærlighed, så jeg tillader mig at være lidt rørstrømsk!). Da jeg var i London sidste efterår så jeg David Bowies musical Lazarus, hvor denne sang blandt andet var med, og jeg har ikke kunne slippe den siden. Sangen handler om Valentine, om aggresivitet og om kulde, og den er voldsom, barsk og fuldstændig fantastisk.

 

2. “Romantik” af Katrine Frøkjær Bauning

Romantik er et spørgsmål om dedikation, skriver Bauning. Dedikation til hinanden og kunsten eller Sagen – og til os selv. Det kan være mange forskellige ting for forskellige mennesker, og i denne fine tænkepause kan man læse om flere af disse opfattelser af romantik.

Valentinsdag tænkepause romantik

 

3. The Beatles “Something” (1969)

Beatles har lavet mange sange om kærlighed, men “Something” er min favorit. Måske den virker meget sukkersød, men jeg holder af dens portrættering af kærlighed som noget uvist og uforudsigeligt – som noget der ikke kan måles, beregnes eller forudsiges, men som ikke desto mindre har en stor betydning for os alle.

You’re asking me will my love grow

I don’t know, I don’t know

You stick around now it may show

i don’t know, I don’t know

 

4. “Modern Romance” Aziz Ansari & Eric Klinenberg

Hvad er kærlighed for en størrelse i dag i en digital tidsalder med tinder og swiping-kultur? Komikeren Aziz Ansari og sociologiprofessoren Eric Klinenberg har forfattet en enorm humoristisk og personlig bog om digital kærlighed og alle de problematikker, der opstår, når kærlighedens første rødder er i sms-samtaler og snapchat-beskeder.

Aziz Ansar Modern Romance

5. Tom Waits “Hope I don’t fall in love with you” (1973)

En Tom Waits, hvis askebægerstemme ikke er helt så hæs, som vi ellers kender den, synger denne melodiøse sang om usikkerhed, ensomhed og drømme. Så smuk.

 

Glædelig valentinsdag i morgen! Jeg håber, I fejrer dagen eller kærligheden, som I allermest har lyst til det! <3